Posted on

Vilka kan hjälpa e-handlaren?

Både stora och små företag satsar idag på att sälja på nätet och driva e-handel. Men ensam är inte stark och för att lyckas bra kan man som handlare behöva ett antal samarbetspartners. I första skedet kan man ofta anlita en webbyrå för att få igång som e-butik men över tid finns det många olika specialister man kan ta hjälp av. Här listar vi några.

SEO-byrån

En SEO-byrå är egentligen en webbyrå som är nischad mot att hjälpa företag med sökmotoroptimering. Så snart du som e-handlare börjar få ekonomi i din verksamhet är det klokt att ta hjälp av någon som kan sökmotoroptimering eller SEO. Med tanke på hur mycket det kostar att köpa annonsering för att få kunder och att kunderna slutar komma den dagen du slutar köpa annonser är sökoptimering något som är värt att komplettera med. Ofta bör du arbeta långsiktigt ihop med en webbyrå inom SEO för att bygga trovärdighet hos sökmotorerna och därmed få varaktiga resultat.

Annonsköparna

Så länge du har budgeten för det är det klokt att investera i annonsering. Det finns e-handlare som köper annonser för uppåt 20 procent av sin omsättning. Kan ni över tid se att varje annonskrona ger minst en krona och lite till i intäkter är det egentligen bara att skala upp annonsköpen och skörda vinsterna. Det är en smärre överdrift då många saker ska klaffa för att få ihop ekonomin. En webbyrå som är nischad på digital annonsering kan hjälpa er båda med att planera innehållet i annonser, att göra en budget och följa lönsamheten i kampanjerna och att sköta de löpande annonsköpen.

E-postmarknadsföraren

Varje gång en kund köper från er ska ni be om att få deras mailadress. Anledningen är enkel, en e-post är en möjlighet att upprätthålla kontakten med kunden och stärka deras känsla för ert varumärke. En e-postspecialist anlitar man för att säkerställa att ni säger rätt saker till rätt kund vid rätt tillfälle. Om ni bara skickar samma nyhetsbrev till alla kunder hela tiden kommer ni inte knyta an till någon. Ofta kan en stor webbyrå erbjuda den här tjänsten som en del i sitt sortiment men det finns också nischade aktörer som bara arbetar med e-postmarknadsföring.

Systemintegratören

En e-handel är en digital butik dit människor kan komma för att köpa saker. Precis som i verkliga livet kan butiken ha ett bra eller dåligt läge med https://göteborgwebbyrå.se/ och därmed ha olika förutsättningar att få besökare. En butik som är placeras mitt i ett köpcentrum eller en stor marknadsplats får en hel del besökare på köpet. Fördelen med e-handel är att du kan placera din butik både på ett enskilt läge och i de största köpcentrumen på samma gång.

Systemen måste prata mer varandra

Här kan du behöva hjälp med en systemintegratör som matchar er e-handelsplattform med de stora marknadsplatserna. Kan ni prata med varandra på ett enkelt och effektivt sätt kommer det underlätta för både butik, marknadsplats och framför allt för kunderna. I många fall kan du ta hjälp av en rutinerad webbyrå för att få hjälp med systemutveckling och integration. Fråga din leverantör så kanske de löser problemet åt dig.