Posted on

8 tips för dig som letar takläggare 

Taket är det skyddande lagret mellan dig och väder och vind. Gällande takläggning är det därför oerhört viktigt att allt går rätt till. Välj därför takläggare välgrundat och med stor omsorg. Stressa inte fram ett beslut utan att göra grundläggande research först. Självklart kan det även vara svårt att välja takläggare, framförallt om du är nybörjare. Nedan följer 8 stycken grundtips som är bra att följa. Tipsen från takläggarenmalmö.se ger dig en bra grund och bra odds att din takläggning blir lyckad. 

  1. Börja leta i god tid

För att hitta en lämplig takläggare som kommer utföra ett bra jobb behöver du ta tid på dig i sökandet. Du behöver se över vilka firmor som arbetar i ditt område, kolla upp olika firmor och bolla för- och nackdelar innan du slutligen tar ett välgrundat beslut av takläggare. 

  1. Fråga grannar och bekanta

Många föredrar att kontakta hantverkare för takarbeten malmö som de hört gott om istället för att enbart gå via recensioner och omdömen på internet. Kanske har du någon granne som nyligen bytt tak som du kan se tydligt. Fråga om tips och råd och fråga hur processen går till. Om inte annat kan det kännas skönt att bolla tankar med någon som nyligen gått igenom samma process som du är på väg in i. 

  1. Samla referenser

Samla på dig så många olika källor som möjligt när du ska undersöka kvalitén av en takläggare. När du hittat en takläggare som verkar vettig kan du be om referenser. I vissa fall har takläggaren referensbilder på sin hemsida – men lita inte blint på dessa! Be om referenser i form av tidigare kunder och kontakta dessa för att höra hur de uppfattat takläggarens arbete. 

  1. Jämför offerter

Samla in flera offerter för att skapa dig en uppfattning om vad som är ett rimligt pris för jobbet från takläggare skåne du efterfrågar. Jämför offerterna för att hitta den mest prisvärda takläggaren. Stirra dig inte blind på priset utan ta även hänsyn till kvalité, försäkring, garanti och övriga faktorer. 

  1. Ställ frågor

Se till att fråga ut din takläggare ordentligt innan du anlitar dem. Se till att du får alla svar du behöver för att du ska känna dig trygg i ditt beslut. 

  1. Kontrollera takläggarens ekonomi

Kontrollera att takläggaren du anlitar inte gått i konkurs eller har andra ekonomiska problem. Du vill knappast riskera att bli blåst på pengar eller råka ut för andra tråkigheter. 

  1. Kontrollera att takläggaren har säkerhetsfokus

Säkerställ att takläggaren du anlitar har stort fokus på säkerhet. På så sätt kan du undvika att olyckor sker på din fastighet. Se dock alltid till att försäkring är på plats som kan skydda dig om olyckan är framme. 

  1. Kommunikation och personkemi

Glöm inte att att kommunikationen och personkemin mellan dig och takläggaren du anlitar bör fungera bra. Välfungerande kommunikation är otroligt viktigt och bör tas på största möjliga allvar.