Posted on

Hur tar du hand om dina tänder? 

Alla vill vi ha ett bländande leende som gör att folk tycker att vi är sympatiska – sök själv på tandblekning i hemmet pris. Ett fint leende är viktigt vid kontakt med andra människor och något som direkt kan vara motbjudande är ifall personen vi talar med har så dålig andedräkt att det känns på långt håll. Därför är det viktigt  att ta hand om sina tänder och det gör de flesta helt okej men slarvar en del. Här under kommer du att få lära dig lite om de viktigaste sakerna att tänka på för att du ska ta hand om din tand- och munhälsa. 

Borsta tänderna regelbundet 

Det är ingen överraskning att du ska borsta tänderna för att ta hand om dina tänder. Det är det absolut viktigaste du kan göra för att behålla en bra tandhälsa och för att undgå karies, alltså hål i tänderna. Även om karies faktiskt till viss del är ärftligt så kan du motverka karies till stor del genom att borsta både på morgonen och kvällen. För att det ska ha bäst effekt så bör du vänta minst 30 minuter efter att du har ätit innan du borstar. Det kan vara svårt på morgonen kanske men gör så gott du kan. På kvällen är det lättare. Dessutom ska du naturligtvis undvika att äta något efter att du har borstat tänderna. När vi äter något så uppstår det syraangrepp på tänderna och pågår det hela tiden, som vid småätande, så är risken för karies större. Det är nästa tips på listan, småät inte. Det finns många anledningar till att undvika småätande men att skydda dina tänder är faktiskt en. Har du hela tiden någonting i munnen så får dina tänder aldrig vila från syraangrepp och det bildas lättare karies – recensioner av Dentaworks. 

Tandtråden slarvar folk med 

Det folk kanske slarvar med mest även om vi vet att det är bra är tandtråd. Varje tandläkare säger till sina patienter att det är viktigt att använda tandtråd men personer som verkligen gör det dagligen är inte så många som det borde vara. Försök få in en rutin där du använder tandtråd, kanske framför tv:n i soffan, för att göra det på regelbunden basis. Tandtråden tar bort det som tandborsten inte klarar av att ta bort och tillsammans är de två verktygen ett starkare motstånd mot karies. Har du väldigt glesa tänder kanske det inte hjälper med tandtråd för att det är inte tillräckligt trångt för att något ska fastna. Då finns det något som heter mellanrumsborste som kan användas som en extra tandborste. Den är mindre och kommer åt lättare där det behövs.